Hitta belysning och tillbehör på nätet enkelt och smidigt

2015/07/01

Utan belysning blir det mörkt och tråkigt vare sig det är hemma eller på kontoret. När man går till en lampaffär så kan man lätt få fel uppfattning om vilket ljus man får, då det ofta finns hundratals andra lampor som lyser runtomkring i affären. Genom att handla på nätet kan man få en bättre bild av hur en belysning fungerar utifrån goda bilder som exempel till produkten man är intresserad av. Eldirekt.se är ett exempel på en lättnavigerad e-handel som säljer belysning online.

När man handlar belysning på nätet så är det bra att ha koll på vad för slags ljus och ljusstyrka olika lampor har, för att få bästa resultat därhemma. Genom att ha flera mindre belysningspunkter tillsammans med en allmän ljuskälla kan man få till en trevlig stämning gentemot att exempelvis ha ett stort lysrör i vardagsrummet. Det finns många alternativ på hur man kan kombinera ljus för att få en bra helhet.

När man handlar belysning på nätet kan man också enkelt köpa extra sladdar om man behöver förlängning, eller andra slags tillbehör som dimmers och snygga lysknappar. Har man beställt en lampa som man sedan inte tycker passar i hemmet brukar det i regel finnas möjlighet att byta den till något annat, så samma regler som att handla i butik gäller i princip på nätet med.

En belysningsguide är alltid bra att ta del av för att få till ett bra ljus, och i Expressen kan man läsa om hur man lyser upp allt från sovrum till kontor på ett effektivt sätt. Något som också är bra att tänka på när man handlar lampor på nätet är att se vilken energiförbrukning dem har, så att inte elräkningen eskalerar. Miljövänligare alternativ som LED-lampor har tagit alltmer plats nu när glödlamporna fasats ut. Men även lågenergilampor är fortfarande populära.