Inred med turkos!

2014/02/07

Vad gör du när du älskar ljusa färger, men inte vill bli överväldigad av dem? Anställ en designer som arbetar nästan enbart i vitt. Det är tipset som Elaine Louie på New York Times ger i en artikel på deras inredningssidor.

Det låter bakvänt, men det kändes vettigt för Rhonda Weinman, en 55-årig ekonom med ett hus på Long Island, som frågade sin vän Peri Wolfman om hon kunde designa en enrumslägenhet på Upper West Side.

Peri och hennes make hade tidigare drivit en affär som enbart sålde möbler i vitt, och hon själv medger att hon är allergisk mot färg till den grad att nästan alla hennes kläder är vita. Så när hon blev tillfrågad om hon kunde inreda lägenheten i Rhondas favoritvärger, magenta, lila och turkos, var hon påväg att tacka nej direkt. Magenta och lila var helt otänkbart, men hon tog ett djupt andetag, kände efter och bestämde att hon kunde gå med på turkos.

I den slutliga designen var det bara två delar av lägenheten som blev turkos. Ytterdörren och väggarna i sovområdet. Alla andra väggar och taket är vita. För att mjuka upp intrycket från färgen la hon till blekgrå möbler, och i köket hängde hon en stor, mörkgrå aluminiumklocka.

"Jag gillar att ha för stora saker i en liten lägenhet", sa hon. "Det ger känslan av ett större utrymme."

Vill du läsa mer om inredning? Kolla in Uttaget.se

Foto: Bruce Buck, The New York Times