Stort intresse för kök och matlagning

2014/05/19

På senare år har det allmänna intresset för mat och matlagning blivit skyhögt. Mycket tack vare ett flertal populära TV-program av olika slag där Sveriges Mästerkock kanske haft störst genomslag.

Medan själva maten får den största uppmärksamheten i tv och böcker händer det samtidigt massor i inredningsbranschen också. IKEA lanserade bland annat ett nytt system för sina kök förra året och porslinets färger har börjat följa inredningstrender i övrigt, men också saker som kryddor och andra mat-relaterade färgkällor.

Två webbplatser som tar tillvara på det rådande mat- och köksintresset är Sörmlandskök.se och Kökstrender.se.

Sörmlandskök ägnar sig i första hand åt försäljning av köksinredning, men har även en omfattande inspirationsavdelning för den som vill bli inspirerad.

Kökstrender fokuserar på porslin och inredningsdetaljer kring bordsplacering och dukning. Trender, färger och planering är egna avdelningar som visar på hur stort fokus de två senare har fått. Saker som improviserats eller bara följt strikta traditioner tidigare börjar nu hämta inspiration från kreativa skapelser som delas över internet och av inredning i övrigt.

Men man går också in i ganska stor detalj på att skriva om layout och utrustning av och för kök. Allt från färg till logistik alltså. Som att en av de starkaste trenderna i många år varit minimalism och väldigt mycket svartvitt. Det konfronteras med en ny trend att blanda in en ytterligare färg för att sätta lite karaktär på den annars teoretiskt tomma duken, för den som vill ha både det rena och det personliga.

Det och mycket annat som köksutrustning behandlas av skribenterna på en sida som är en aning över-designad i sammanhanget, men som ändå bjuder på mycket trevlig läsning för den som vill göra upplevelsen av att laga och äta mat till något mer än att bara hålla sig vid liv!