Trädgårdsdesignern hjälper till att skapa drömträdgården

2014/05/06

Trädgårdsintresset är stort i Sverige, och det verkar ständigt växa. Att vi svenskar blir så saliga av att påta i trädgården har kanske sin förklaring i att vi med våra fyra årstider bara upplever sommar en kort tid på året. Vi vill helt enkelt göra det mesta av det, och så fort vädret tillåter och tjälen går ur marken är vi ute och krattar, räfsar, plockar och förbereder inför trädgårdssäsongen. Våra trädgårdar blir också allt mer avancerade, och för den som har intresset, pengarna och tiden är det nästan bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med sin trädgård. Fastighetsbyrån har gjort en undersökning som bekräftar detta.

Att skapa en vacker trädgård är dock inte alltid det enklaste. Man måste ha god kunskap för att kunna skapa och sköta en vacker och välfungerande trädgård. Det räcker nämligen inte bara att stoppa ner växterna i jorden, man måste också fundera över saker som vilken odlingszon man tillhör, vad trädgården har för förutsättningar vad gäller till exempel jordtyp, vilka växter som kommer att trivas var i trädgården och framförallt hur man sköter trädgården för att den ska nå sin fulla potential. Vill man bara finna inspiration till hur just din trädgård kan komma att se har Stenbolaget.se många inspirerande bilder som dessutom är "taggade" med de produkter som använts. Även fast de säljer produkter är det faktiskt tillåtet att bara gå in på sajten och inspireraras!

Man behöver å andra sidan inte göra det så svårt för sig, och man kan relativt enkelt skapa en vacker trädgård med tåliga och lättskötta växter, men för den som söker det där lilla extra kan det vara en god idé att anlita en trädgårdsdesigner. En trädgårdsdesigner hjälper till att planera och designa en vacker och lättskött trädgård utifrån ens egna förutsättningar. Designern har ofta god kontakt med lokala odlare och tillverkare. Det kan vara en djungel att välja mellan alla tillbehör som trädgården erbjuds. Anlitas en designar behöver man inte själv fundera på var äppelträdet ska planteras, vilka växter som trivs ihop eller var i rabatten man ska placera dem för att de ska komma till sin rätt. Läsa mer om trädgårdsdesigners här