Undvik nybörjar misstagen när du hänger upp gardiner

2015/08/18

Att hänga upp gardiner är en syssla som kan sluta i frustration och förtvivlan. Först och främst ska du hitta snygga gardiner. På Allstugan.se kan du smidigt botanisera mellan flera olika gardintyper, -mönster och -färger. Bland annat har Allstugan.se flera vackra retrotyger, du hittar dem här. Men sedan ska ju inte gardinen bara hänga utan den ska ju också hänga rätt och det är minst sagt lättare sagt än gjort. Expressen.se har därför listat 5 enkla knep på hur man lyckas hänga upp sina gardiner på ett snyggt sätt. Vi har sammanfattat dem här:

1.Mät allt
Du får inte glömma att mäta dina fönster för att på så sätt kunna anpassa gardinerna så att de passar in med fönstrets form och stil.

2.Ser rummet litet ut?
Att hänga upp gardiner kan ge en känsla av att taket är högre. Det blir således ett snyggt sätt för dig att ge ditt rum en lyxig känsla, dessutom ser små rum större ut om man hänger upp gardiner i dem.

3.Köp inte för korta gardiner

När det kommer till klassiska sidogardiner är det av stor vikt att låta dem gå hela vägen till golvet. Annars har de en tendens att se lätt konstiga och oproportionerliga ut.

4.Stryk gardinerna innan du hänger upp dem

Innan det är dags att hänga upp gardinerna måste du stryka dem. Skrynkliga gardiner gör att rummet kan se stökigt ut.

5.Använd rätt gardinstång

Ibland är det inte gardinerna som är problemet utan gardinstången som dem vilar på. Vissa gardiner kan vara för tunga för somliga gardinstänger. Välj därför en gardinstång som har extra stöd.